Informatie


About

Iedere heren- of dameshoed maak ik op ambachtelijke wijze. Daarbij wordt vilt of sinamay over een hoedenblok getrokken. De dop en de rand worden apart gevormd. Ik heb keuze uit diverse hoedenbollen en -randen. Sommige zijn al decennia oud en de hoed die erop getrokken wordt, ademt de sfeer van de tijd waarin het blok gemaakt is. De hoedenblokken die ik gebruik, zijn niet alleen afkomstig uit particulier bezit, maar zijn ook door mij in opdracht gemaakt bij gerenommeerde hoedenblokmakers. In Engeland heb ik een hoedenrand laten vervaardigen dat bekend staat als ‘rand met Maximá-opslag’. De hoed die erop getrokken wordt, heeft een rand met een grote opslag.

De fascinator of haardecoratie wordt vastgenaaid op een basis. De materialen zijn divers. Ik werk met sinamay, crin, voile, buntal, en vilt. Het geheel kan worden afgewerkt met veren, veerpennen, of andere bijpassend materiaal. De keuze hierin is groot. Naast designhoeden ontwerp ik ook haarbanden, fleecemutsen, corsages en regenhoeden.

Niet alleen in mijn atelier geef ik cursussen waar je je eigen hoed, fascinator of corsage kunt maken; ook voor grotere groepen, zoals een vriendinnenuitje of vrijgezellenfeest kan ik op locatie voor een creatieve workshop zorgen.

Voor wie mijn hoeden wil kopen, kan niet alleen terecht in mijn atelier in Spijkenisse, maar ook in 'Kunstsuper Delft' aan het St. Agathaplein 4 in Delft. Daar verkopen meerdere kunstenaars hun tentoongestelde werken.