Over


About

Iedere heren- of dameshoed maak ik op ambachtelijke wijze. Daarbij wordt vilt of sinamay over een hoedenblok getrokken. De dop en de rand worden apart gevormd. Ik heb keuze uit diverse hoedenbollen en -randen. Sommige zijn al decennia oud en de hoed die erop getrokken wordt, ademt de sfeer van de tijd waarin het blok gemaakt is. De hoedenblokken die ik gebruik, zijn niet alleen afkomstig uit particulier bezit, maar zijn ook door mij in opdracht gemaakt bij gerenommeerde hoedenblokmakers. In Engeland heb ik een hoedenrand laten vervaardigen dat bekend staat als ‘rand met Maximá-opslag’. De hoed die erop getrokken wordt, heeft een rand met een grote opslag.

De fascinator of haardecoratie wordt vastgenaaid op een basis. De materialen zijn divers. Ik werk met sinamay, crin, voile, buntal, en vilt. Het geheel kan worden afgewerkt met veren, veerpennen, of andere bijpassend materiaal. De keuze hierin is groot. Naast designhoeden ontwerp ik ook haarbanden, fleecemutsen, corsages en regenhoeden.

Niet alleen in mijn atelier geef ik cursussen waar je je eigen hoed, fascinator of corsage kunt maken; ook voor grotere groepen, zoals een vriendinnenuitje of vrijgezellenfeest kan ik op locatie voor een creatieve workshop zorgen.

Voor wie mijn hoeden wil kopen, kan niet alleen terecht in mijn atelier in Spijkenisse, maar ook in 'Kunstsuper Delft' aan het St. Agathaplein 4 in Delft. Daar verkopen meerdere kunstenaars hun tentoongestelde werken. 

Verkooppunten

Kunstsuper Delft

St. Agathaplein 4

2611 HR Delft

015-7370087

www.kunstsuperdelft.nl 

Bijzonder voor elke gelegenheid en met passie gemaakt


Voor al mijn handgemaakte producten koop ik zelf de materialen in en zorg dat op de afgesproken tijd mijn ontwerp klaar is. Ik besteed aandacht aan details en zorg voor een precieze afwerking. Mijn handwerk staat garant voor een uniek product. Een ‘BibergHats’ verlaat alleen mijn atelier als we er samen tevreden over zijn.

Mijn unieke ontwerp stem ik af op jouw persoonlijke wensen. Samen kijken we naar wat het beste bij jou past qua kleur en model.

Het ontwerpen en maken van fascinators, cocktail- en designhoeden is al jaren mijn passie. Daarbij werk ik met verschillende materialen, vormen en kleuren. Sinds het behalen van mijn modistediploma in 2011 geef ik onder de naam BibergHats het oude ambacht van hoedenmaken op eigentijdse wijze vorm. Ik maak voornamelijk hoeden en fascinators in opdracht, zowel voor dames als voor heren. Als je wilt weten wat het dragen van een hoed of fascinator met je kan doen, neem dan contact met me op. Mijn ontwerp stem ik af op jouw persoonlijke wensen, passend bij je uitstraling en outfit.

Je bent van harte welkom in mijn atelier.

Niki Bierling